zaterdag 26 april 2008

Hiephoi!

Grappig nieuws, stom nieuws, slecht nieuws! Ik zal even zoeken naar goed nieuws om het uit te balanceren.

Grappig nieuws! Ik ben naar de boekenwinkel geweest voor de gratis kinderboeken af te halen! Een hele doos vol! Ik was er echt blij mee man. Maar toen ik de doos opende bleek dat ze ginder nogal vreemde kinderboeken hadden uitgekozen.. Enkele voorbeelden van de titels:

Sizzle (one of the sexiest romans you will read this year)
Inside the world of Industrial Espionage
Frontiers of High Energy Physics
A Course In Scientific Chinese
Le Nil
An Unauthorised Biography of Andrew Lloyd Webber
The Complete Encyclopedia on "Doctor Who" (A-D)
Electional Astrology
Astrology in Predicting Weather and Earthquakes (2 keer trouwens)

Wauw... En toen ik terug in de winkel stapte om te vragen of het de juiste doos was zeiden ze "Yes..." Bon, de kinderen leren momenteel vanalles bij over Andrew Lloyd Webber.

Stom nieuws! Na enkele verwarrende dagen in het weeshuis zijn 10 van de 13 kinderen verhuist naar een ander weeshuis.. Er is een nieuwe sponsor met veel geld, ze kunnen allemaal naar een dure prive-school, geweldig allemaal. Maar ik blijf dus wel achter met den baas, de didi en 3 gehandicapte kindjes. Wat lichtelijk saai is gedurende een hele dag, plus ik mis de rest van kinderen nogal. En er is niemand meer die deftig engels kan spreken.. Maar bon, ik denk dat ik 2-3 dagen per week bij de andere kinderen ga langsgaan (net een echtscheiding), 2-3 dagen bij de gehandicapte kindjes en de rest in Kathmandu om fotokes te maken. Ik heb nu voor het eerst wat opdrachtjes gekregen voor fotojournalisme, best leuk hehe.

Enne, de gratis check-up die ik had geregeld voor de kinderen.. Vanmorgen gingen we normaal gezien langs met de gehandicapte kindjes maar den baas van het weeshuis heeft het 10 minuten voor we vertrokken afegezegd. De zak! Ik zit er dan verdomme moeite in te steken en dan vind meneer dat we beter naar een groter ziekenhuis gaan nu er toch een donor is met veel geld.

Nog vreemd nieuws, beetje tragisch. In mijn vorige weeshuis was er een leerkracht, Santosh, waar ik goed mee overeen kwam. Maar sinds deze week heeft ie het weeshuis verlaten om te gaan werken in Quatar als electricien. Wat waarschijnlijk een van de vreselijke slavenjobs is waar ze je paspoort afpakken voor enkele jaren. Man man, ik hoop dat het niet zo erg is als ik het mij voorstel.

Dat was nog niet eens het slechte nieuws. Ik zit dik in de problemen qua een visum voor China. Een "njet" in de ambassade in Kathmandu, enkel een visum voor 3 weken via de Chinese ambassade in Brussel (als ik een retourticket + hotelreservatie kan voorleggen!), .. Ziet er niet goed uit dus. Ik heb geprobeerd te smeken, te dreigen, ik heb zelf even geprobeerd een ambtenaar om te kopen via een reisbureau, allemaal noppes. Dankzij de situatie in Tibet is het belachelijk moeilijk om een Chinees visum te krijgen, en al helemaal voor iemand die probeert rond te reizen door Azie. Dus enige hoop: Hong Kong. Mogelijk kan je daar een visum van een maand krijgen. 2 Duitsers en een Israelier die ik heb leren kennen in de Chinese ambassade gaan dat proberen, dus als het hen lukt kan ik ook proberen.

Of anders kan ik ook gewoon terugkeren naar Belgie natuurlijk. Maar eerlijk gezegd zou ik het enorm kut vinden om mijn reisplannen als gevolg van de Chinese regering te moeten opgeven. Nog een optie is gewoon een nieuw reisplan bedenken naar landen niet zo fucking moeilijk doen over visums.

Even rustig nadenken dus, ik heb nog 4 weken voor ik uit Nepal vertrek..

Oh, en de master na master die ik volgend jaar wou doen blijkt sinds enkele maanden te zijn afgeschaft. Dus als er iemand een toffe studierichting weet van 1 jaar over moleculaire genetica, laat maar weten.

Dus yup, een losing streak. Dikke problemen voor een chinees visum, 80 % van mijn kinderen zijn er vandoor en de manama die ik wou studeren is afgeschaft.

En eh goed nieuws... Ik ben niet meer verdwaald en ik heb mijn trui zelf terug gevonden!

Oh, en nieuwe fotos hier , hier en hier

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ja man tegenslag alom dus, alle toch een beetje, helaas ken ik geen boeiende richting in de moleculaire genetica :)maar laat al die tegenslag je niet te droef maken ik moet vandaag naar een communiefeest, zeg nu zelf wat is het ergste, geen studierichting meer hebben, je reisplannen die in gevaar komen en voor drie gehandicapten zorgen of naar een communiefeest gaan ? hihi

Keverzwijn zei

Touche, communiefeesten zijn voos. Daar kan je vast wel meer als 3 gehandicapten vinden om voor te zorgen. :)